Nieuws

Gelderland moet taskforce drugsoverlast krijgen, vinden Gelders collegepartijen

Ook Gelderland moet een taskforce drugsoverlast krijgen. Dat vinden de vier Gelderse collegepartijen VVD, CDA, D66 en PvdA. Op dit moment wordt in overleg met onder meer het Openbaar Ministerie gewerkt aan een voorstel voor zo'n taskforce. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Ook Gelderland moet een taskforce drugsoverlast krijgen. Dat vinden de vier Gelderse collegepartijen VVD, CDA, D66 en PvdA. Op dit moment wordt in overleg met onder meer het Openbaar Ministerie gewerkt aan een voorstel voor zo'n taskforce.
VVD'er Fredrik Peters: 'Het voorbeeld is Brabant en Zeeland, maar er moet wel ruimte komen voor een Gelders model.'

Dumpingen verdubbeld

Brabant en Zeeland hebben al een taskforce om overlast van bijvoorbeeld drugsdumping in de provincie aan te pakken. Mede door die aanpak verschuiven problemen de laatste jaren ook naar boven, naar Gelderland. De ChristenUnie deed hier onlangs onderzoek naar en meldt dat het aantal drugsdumpingen de afgelopen jaren is verdubbeld.
De Gelderse gedeputeerden vinden dat het niet de taak van de provincie is om een rol te spelen bij drugsoverlast, maar hun collegepartijen in de Staten zijn het daar dus niet mee eens. Peters: 'Het college zit er te strak in, de provincie kan heel goed een faciliterende rol spelen.'
Binnenkort vindt een rondetafelgesprek plaats over drugsproblemen in de provincie. De partijen wachten deze bijeenkomst af en komen daarna met een initiatiefvoorstel.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!