Nieuws

Verdachte (17) aangehouden na steekpartij in Harderwijk

HARDERWIJK - Een 17-jarige jongen is vrijdagochtend aangehouden in Harderwijk omdat hij ervan wordt verdacht vorig weekend een 18-jarige jongen te hebben neergestoken. De jongen kon aangehouden worden, mede nadat Bureau GLD aandacht aan de zaak besteedde.
Na onderzoek door de politie is op basis van gesprekken met getuigen en camerabeelden de verdachte aangehouden in zijn huis in Harderwijk. Het slachtoffer, ook uit Harderwijk, lijkt zonder aanleiding gestoken te zijn. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis, zegt politiewoordvoerder Esther Naber. 

'Even niet lekker'

In de nacht van zaterdag op zondag werd de man plots neergestoken. Hij ging zwaargewond naar het ziekenhuis. De man zou tijdens het stappen even een ommetje zijn gaan maken, omdat hij zich niet lekker voelde. In de buurt van het Wellenpad werd hij toen aangesproken en aangevallen. Hij liep nog wat verder en aan het begin van de Bruggestraat zakte hij uiteindelijk in elkaar. 
Na het steekincident riep de politie getuigen op zich te melden, onder meer via Bureau GLD. Naar aanleiding van tips die de politie daarna kreeg, kon de tiener worden aangehouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!