Nieuws

Groesbeek heeft eigen wijnapp

GROESBEEK - Wijndorp Groesbeek heeft nu een speciale wijnapp met alle informatie wijnen uit het Gelderse dorp nabij Nijmegen. De app ‘Groesbeek Wijndorp’ is gratis te downloaden vanuit de app stores.

Zes wijngaarden in de app

De zes wijngaarden rondom het dorp Groesbeek worden stuk voor stuk beschreven, met van ieder de bezoekmogelijkheden, wijnproeverijen en de wijnen die daar gemaakt worden. Daarnaast zijn in de app bijzondere arrangementen van iedere wijngaard opgenomen. Bovendien bevat de app een speciale wijnfietsroute die langs de zes wijngaarden voert. Die route is gemaakt door het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN).

Groesbeek wijndorp

Groesbeek is trots op de wijnbouw in de omgeving. De tientallen hectares wijnbouw tegen de hellingen van het prachtige glooiende landschap maken Groesbeek een echt wijngebied. De Stichting Recreatie en Toerisme Berg en Dal heeft de wijnapp samen met de gemeente Berg en Dal en de lokale wijnboeren gemaakt. Ieder wijnhuis heeft zijn eigen plek in de wijnapp. Hij is bedoeld voor de promotie van de wijngaarden en het toerisme in de gemeente Berg en Dal en biedt daarom ook informatie over musea, attracties, horeca en overnachtingsmogelijkheden.

Nederlandse wijnfeesten

De Groesbeekse wijnen en nog zo'n 200 andere zijn te proeven tijdens de Nederlandse Wijnfeesten op 24 en 25 september in het centrum van Groesbeek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!