Nieuws

Is de zomer nu dan écht voorbij?

Vanaf deze vrijdag is het een stuk koeler. Na het onweer en de regen zijn de snikhete dagen van de laatste weken voorbij. Is de zomer daarmee ook voorbij? © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vanaf deze vrijdag is het een stuk koeler. Na het onweer en de regen zijn de snikhete dagen van de laatste weken voorbij. Is de zomer daarmee ook voorbij?
Van 31, 32 graden naar een graadje of 24. Dat is een flinke stap terug, maar echt vervelend zal het voor velen niet zijn. Gewoon normaal kunnen slapen in plaats van zweten in bed en echt koud is het nog steeds niet.

Oppassen voor mist

Jordi Bloem van MeteoGroup: 'Komende week koelt het nog iets verder af en zitten we op de gemiddelde temperatuur voor deze tijd van het jaar.
Wat wij wel zien, is dat nu de nachten langer worden, de zon minder fel is en het 's nachts harder afkoelt. Daardoor krijgen we gemakkelijker mist en nevel. De komende weken moeten we dus oppassen voor mistbanken over de weg.'
Na dit weekend blijft de temperatuur rond de 20 graden hangen. Een wolk hier en daar maar doorgaans toch nog aardig wat zon - het weer hangt een beetje tussen zomer en herfst in.
Of het voorbij is, die mooie zomer? We werken toe naar het einde maar kunnen nog genieten van de laatste stuiptrekkingen, beaamt Bloem.