Nieuws

OM: Herman du Bois moet de cel in

ZUTPHEN - Herman du Bois moet als het aan het OM ligt opnieuw de cel in. Du Bois wordt verdacht van handel in MDMA, de grondstof van de drug XTC.
Du Bois werd in 1995 veroordeeld voor de moord op Christel Ambrosius, beter bekend als de Puttense moordzaak, maar werd in 2002 in hoger beroep alsnog vrijgesproken. Du Bois had toen al zeven jaar vastgezeten. 
Hoelang het OM Du Bois achter de tralies wil, wordt later vandaag bekend.

Laboratorium in Borculo

De drugszaak begint in het Belgische Leuven. Hier volgt de politie het transport van een grote partij chemicaliën. Dat leidt tot de vondst van een MDMA-laboratorium in Borculo en 2 opslagplekken voor de grondstoffen in Putten. Ook vindt de politie in Middelie, Kockengen en Kortenhoef locaties waar vermoedelijk de XTC-grondstof wordt geproduceerd.

Transport van chemische stoffen

Du Bois wordt in juli 2014 aangehouden voor onder meer het transport van de chemische stoffen. Hij zou bij de zaak betrokken zijn geraakt door financiële problemen. De Puttenaar kan geen baan vinden na zijn gevangenschap. De schadevergoeding van bijna 900.000 euro voor zijn onterechte gevangenschap is opgegaan aan het aflossen van de schulden van zijn gezin.
De rechter doet op 1 december uitspraak.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl