Nieuws

Hogere straffen geëist voor mishandelen en dumpen van man bij de Posbank

In hoger beroep is woensdag een celstraf van 8 jaar geëist tegen een 42-jarige man. Hij heeft volgens het OM samen met twee andere mannen een man zwaar mishandeld en hem vervolgens gedumpt in een greppel bij de Posbank in Rheden. Het slachtoffer heeft het overleefd. © Omroep Gelderland
RHEDEN - In hoger beroep is woensdag een celstraf van 8 jaar geëist tegen een 42-jarige man. Hij heeft volgens het OM samen met twee andere mannen een man zwaar mishandeld en hem vervolgens gedumpt in een greppel bij de Posbank in Rheden. Het slachtoffer heeft het overleefd.
De zaak tegen een 44-jarige medeverdachte is aangehouden, omdat de advocaat-generaal een nieuw gedragskundig onderzoek wil. Mocht het Gerechtshof dat niet willen dan wil het Openbaar Ministerie dat de man vijf jaar cel en tbs krijgt of tien jaar cel zonder tbs.
De rechtbank veroordeelde de mannen eerder tot 6 en 4 jaar cel wegens poging tot doodslag. Een vrouw die bij de zaak betrokken was, kreeg 3,5 jaar cel.
Het Openbaar Ministerie ging tegen het oordeel van de rechter over de mannen in hoger beroep. De advocaat-generaal vindt dat er sprake is van poging tot moord. 

Door vrouw gelokt

Het slachtoffer werd op 21 juli 2012 door de vrouw naar een huis in Arnhem gelokt. De vrouw had iets met de man gehad en betichtte hem nu van aanranding.
Drie mannen, onder wie de twee verdachten die vandaag in hoger beroep terecht stonden (de vader en oom van de vrouw), wachtten het slachtoffer op. De mannen waren vermomd en pasten vervolgens zeer fors geweld toe op de man.

Gedumpt in greppel

Daarna werd hij in de kofferbak van een auto gelegd en in een greppel nabij Rheden gedumpt. Zijn spullen, waaronder zijn mobiele telefoon, werden hem afgenomen.
De volgende ochtend vond een wandelaar hem. Hij had ernstig (inwendig) letsel opgelopen en heeft als gevolg daarvan levenslang medicatie nodig.
Het Hof doet over twee weken uitspraak.