Nieuws

'Ook vriendengroep overleden Robert Gerritsen gebruikte fors geweld op de Wallen'

Na het bestuderen van alle camerabeelden van de vechtpartij vorig weekend in Amsterdam, blijkt dat de vriendengroep van de omgekomen Robert Gerritsen uit Voorthuizen ook fors geweld gebruikte op de Wallen. De beelden werden uitgezonden bij het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Na de uitzending kwamen zeven tips binnen. © Inter Visual Studio
AMSTERDAM - Na het bestuderen van alle camerabeelden van de vechtpartij vorig weekend in Amsterdam, blijkt dat de vriendengroep van de omgekomen Robert Gerritsen uit Voorthuizen ook fors geweld gebruikte op de Wallen. De beelden werden uitgezonden bij het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Na de uitzending kwamen zeven tips binnen.
De politie heeft honderden uren camerabeelden in beslag genomen en bekeken. Volgens woordvoerder Elly Lust van de Amsterdamse politie is daarop te zien, dat zowel drie Oost-Europese mannen als de vriendengroep waarmee Gerritsen uit was op de Wallen 'fors geweld' hebben gebruikt.
Tot nog toe werd ervan uitgegaan, dat Gerritsen de ruzie juist had proberen te sussen. Tijdens de vechtpartij kwam Robert Gerritsen ten val en sloeg met zijn hoofd op de grond. Hij overleed anderhalve dag later in het ziekenhuis zonder nog bij kennis te zijn geweest.

Roemenen en geen Polen

De politie ging er in eerste instantie vanuit, dat de drie Oost-Europeanen Polen waren, maar nu lijkt het erop dat het om Roemenen gaat. Een getuige heeft één van de mannen iets in het Roemeens horen zeggen en nu gaat de politie ervan uit dat de andere twee dezelfde nationaliteit hebben. De drie worden gezocht door de politie, maar zijn nog altijd spoorloos.
Woordvoerster Elly Lust op Radio Gelderland:
De politie roept nogmaals getuigen van de vechtpartij op zich te melden, met name getuigen die iets kunnen melden over de aanleiding van de ruzie.
De beelden van de vechtpartij:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!