Nieuws

Ophef in Ede over mogelijke betrokkenheid van asielzoeker bij zedenzaak

In Ede is sprake van ophef over een zedenzaak, waarbij een asielzoeker betrokken zou zijn. Dat maakt de politie bekend. Of de dader een asielzoeker is, is niet bekend. De politie is nog bezig met het onderzoek en heeft nog niemand aangehouden. © Omroep Gelderland
EDE - In Ede is sprake van ophef over een zedenzaak, waarbij een asielzoeker betrokken zou zijn. Dat maakt de politie bekend. Of de dader een asielzoeker is, is niet bekend. De politie is nog bezig met het onderzoek en heeft nog niemand aangehouden.
Op 23 augustus deed een jonge vrouw aangifte van een zedendelict in de nacht daarvoor in Ede. 
De politie laat weten dat er getuigen zijn gehoord en dat er camerabeelden worden bekeken. 
De afgelopen dagen heeft de politie verschillende vragen gekregen over de zaak. 
'Gemeenteraadsleden hebben vragen gesteld over de zaak, op social media wordt in enkele berichten gezegd dat de dader een asielzoeker zou zijn', zegt de politie. Volgens een woordvoerder van de familie van het slachtoffer houdt de politie 'de zaak al drie weken onder de pet, omdat het bij de daders mogelijk om asielzoekers zou gaan'. Ook vindt hij dat de gemeente actie moet ondernemen door bijvoorbeeld de burgemeester op bezoek bij het slachtoffer te laten gaan. 
De politie zegt zoals gebruikelijk met zedenzaken, terughoudend te zijn met naar buiten treden over de kwestie.
Zie: Vragen over aangifte zedendelict (politie.nl) 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!