Nieuws

Zwerfafval wordt kunst op KeepItCleanDay

CULEMBORG - Vrijdag is het KeepItCleanDay! Een dag waarbij iedereen wordt opgeroepen om stad of dorp nét even wat schoner te maken. De kinderen van zeker 12 basisscholen uit Culemborg dragen ook hun steentje bij, want in Culemborg wordt zwerfafval gewoon kunst!
De nationale opruimdag wordt vrijdag voor de 5e keer georganiseerd. Iedereen wordt uitgedaagd om elke dag minstens één stuk zwerfafval op te rapen en het in de afvalbak te gooien. Culemborg is een gemeente die volop deze actie steunt en verschillende initiatieven organiseert. Zo gaan basisscholen zwerfvuil prikken, waarbij het afval milieuvriendelijk wordt gescheiden en hierdoor gerecycled kan worden. Plastic flesjes en doppen worden door de kinderen verzameld en tijdens een workshop recyclekunst. onder begeleiding van kunstenaars en initiatiefneemster Lonneke Crusio, omgetoverd tot kunst. 
Waar landelijk wordt opgeroepen om 1 dag afval te ruimen, worden de Gelderlanders uitgedaagd om het een week lang te doen. Doet u ook mee met deze Gelderland Schoon Actie? Maak er dan een #zwerfie van, upload hem op de site, facebook of twitter en laat iedereen zien dat u meehelpt aan een schoner Gelderland.
Meer weten over de Gelderland Schoon Actie? Klik dan hier

Elke dag opruimdag

Lonneke Crusio ruimt dagelijks zwerfafval. Ze is initiatiefnemer van KeepItCleanDay in Culemborg en denkt mee over het tegengaan van het plastic soup probleem in de oceanen. Ze sprak maandag op radio met presentator Rob Kleijs.
en vertelt in BuitenGewoon over haar drijfveren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!