Nieuws

Steekpartij Harderwijk in Bureau GLD

De politie heeft nog geen idee waarom een jongeman van 18 afgelopen weekend is neergestoken in Harderwijk. Het slachtoffer raakt zo ernstig gewond dat hij direct geopereerd moet worden. Pas dinsdag heeft de politie een verklaring van het slachtoffer kunnen opnemen. © AS Media
HARDERWIJK - De politie heeft nog geen idee waarom een jongeman van 18 afgelopen weekend is neergestoken in Harderwijk. Het slachtoffer raakt zo ernstig gewond dat hij direct geopereerd moet worden. Pas dinsdag heeft de politie een verklaring van het slachtoffer kunnen opnemen.
In het opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland roept de politie mensen op die iets gezien hebben van de steekpartij, te bellen met de opsporingstiplijn. 
Misschien zijn er mensen die eerder die avond iets gezien hebben wat met het incident te maken kan hebben. Vooralsnog is een aanleiding onbekend.

Slachtoffer ernstig gewond

Het slachtoffer redt het nog om richting het centrum van Harderwijk te strompelen. In de Bruggestraat zakt hij in elkaar, nota bene vlak bij een tegel met daarom een lieveheersbeestje, het symbool van zinloos geweld. De man van 18 wordt direct naar het ziekenhuis gebracht waar hij geopereerd wordt.

Bureau GLD

In Bureau GLD doet de politie een getuigenoproep. Het programma is woensdagavond te zien om 17.20 uur bij Omroep Gelderland. Daarna wordt het programma elk uur herhaald.