Nieuws

Politieke partij PSP '92 maakt zich druk om ritueel slachten

ARNHEM - De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, NVWA, heeft de Arnhemse Islamitische slachterij New Atlas verboden om runderen zonder verdoving te slachten, het zogenoemd ritueel slachten. PSP92 uit haar mening over de kwestie.
Het verbod kwam de Islamitische slager slecht uit; gisteren was immers het traditionele offerfeest, waarbij runderen ritueel worden geslacht. Er zou iets niet goed zijn met het schietmasker dat de slager gebruikt. De slager heeft nog wel geprobeerd om via de kortgedingrechter toestemming te krijgen om ritueel te slachten, maar dat is niet gelukt. 

Dierenwelzijn

De Pacifistisch-Socialistische Partij '92 (PSP92) heeft zich ook druk gemaakt om het ritueel slachten en liet gisteren in een brief aan de gemeente weten ook tegen dat ritueel slachten te zijn en tegelijk ook het dierenwelzijn voor ogen heeft. Pieter Pluijgers van RTV Arnhem sprak gisteren met Ramon Barends van PSP'92, tijdens de Politieke Maandag. 
Ramon Barends liet weten dat hoewel het ritueel slachten geen goede zaak is, het niet ten koste moet gaan van het offerfeest. Een lid van de partij Verenigd Arnhem heeft zijn kritiek geuit op het offerfeest zelf. Barends vertelt dat er verkeerde verbindingen worden gelegd en dat het feest gewoon gevierd moet kunnen worden. Het is namelijk een kwestie van godsdienstvrijheid.