Nieuws

Het Gelders voetbal in crisis: vier nederlagen in één speelronde

Teleurgestelde spelers van Vitesse.
De 7-1 oorwassing van Achilles'29 uit tegen Jong Ajax was de vierde nederlaag voor een Gelderse club in deze speelronde. © Broer van den Boom
ARNHEM - De 7-1 oorwassing van Achilles'29 uit tegen Jong Ajax was de vierde nederlaag voor een Gelderse club in deze speelronde.
De Graafschap blameerde zich al uit tegen Telstar (2-1). NEC en Vitesse verloren weliswaar van topclubs, de Nijmegenaren thuis tegen PSV (0-4) en Vitesse ging met 1-0 onderuit in Amsterdam tegen Ajax.
Na 22 wedstrijden hebben de vier Gelderse club ook precies 22 punten vergaard. Opvallend is dat 12 van die punten werden gepakt in de derde speelronde, toen ze allemaal wisten te winnen. Achilles is met drie punten hekkensluiter in de eerste divisie. De Graafschap heeft zeven punten uit zes wedstrijden, de titelkandidaat verloor al driemaal en staat slechts twaalfde.
Vitesse heeft met zeven uit vijf ook bepaald geen droomstart, want de Arnhemmers hadden een vrij gemakkelijk programma op Ajax na. NEC heeft vijf uit vijf, maar dat valt gezien de dramatische voorbereiding nog mee. De nederlagen werden geleden tegen AZ en PSV. Maar bij de Nijmeegse club is het buiten het veld weer crisis en na een periode vol conflicten moest technisch manager Danny Hoekman het veld al ruimen.
ZIE OOK: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!