Nieuws

Wat doet Kenny B in Afferden en Arnhem? En is Kekerdom klaar voor hoogwater? Dit is het nieuws van dinsdag 13 september

Kenny B.
Is Kekerdom wel voorbereid op een eventuele dijkdoorbraak? De Veiligheidsregio gaat het de inwoners vragen. Het ziekenhuis in Ede heeft een informatiestand ingericht om vitaal aan het werk te gaan en te blijven. Ermelo zwaait GGZ-cliënten uit die de pelgrimstocht naar Santiago de Compestella maken. En zanger Kenny B is op bezoek op een school in Afferden. Dit is het nieuws van dinsdag 13 september. © ANP
KEKERDOM - Is Kekerdom wel voorbereid op een eventuele dijkdoorbraak? De Veiligheidsregio gaat het de inwoners vragen. Het ziekenhuis in Ede heeft een informatiestand ingericht om vitaal aan het werk te gaan en te blijven. Ermelo zwaait GGZ-cliënten uit die de pelgrimstocht naar Santiago de Compestella maken. En zanger Kenny B is op bezoek op een school in Afferden. Dit is het nieuws van dinsdag 13 september.

Houdt Kekerdom nog rekening met een dijkdoorbraak?

Zijn de Kekerdommers wel voorbereid op dijkdoorbraak? Medewerkers van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid gaan volgende week deur aan deur in het dorp aan de Waal. De Kekerdommers wordt gevraagd of ze weten wat ze moeten doen bij een eventuele dijkdoorbraak. Bijna alle huizen in Kekerdom zouden dan onder water komen te staan. In 1995 werd Kekerdom volledig geëvacueerd omdat het water in de Waal gevaarlijk hoog stond. Omroep Gelderland neemt vandaag de proef op de som.

Tips voor ontspanning, vitaliteit en nachtrust in het ziekenhuis in Ede

Het weer is nog zomers, maar voor de meesten is de zomervakantie voorbij. Hoe blijf je zo gezond mogelijk aan het werk? En welke rol spelen voeding en bewegen hierbij? Hoe zorg je voor ontspanning na inspanning? Deze vragen en antwoorden staan de komende maanden centraal in de infotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Bezoekers kunnen langs lopen voor informatie en advies. Zo zijn er veel ontspanningstips, vitaliteitstips en informatie over nachtrust, voeding en bewegen. 

GGZ-cliënten vertrekken vanuit Ermelo naar Santiago de Compestella

In Ermelo wordt vandaag een twintigtal cliënten van GGZ Centraal/ Veluwe & Veluwe Vallei uitgezwaaid. Zij maken de populaire pelgrimsreis naar Santiago de Compestella. Ze kunnen de pelgrimstocht lopend of fietsen maken. Met de reis gaan mee: 3 bewegingsagogen, twee geestelijk verzorgers, een verpleegkundige en een arts. GGZ Centraal stelt deze professionals beschikbaar. Daarnaast zullen 3 vrijwilligers op de reis meegaan.                                                   

Zanger Kenny B op school Afferden en Arnhem

Zanger Kenny B brengt vandaag een bezoek aan basisschool St. Victorschool in Afferden en de Heijenoordschool in Arnhem. De leerlingen van groep 8 dingen mee naar een plek in de BZT Band XXL van het kinderprogramma de BZT-Show. Zanger Kenny B zit in de jury van het programma. De BZT Band XXL is onderdeel van een groot project om het muziekonderwijs op basisscholen te stimuleren en te verbeteren.