Nieuws

Achilles'29 onderaan in Jupiler League na zevenklapper van Jong Ajax

DUIVENDRECHT - Achilles'29 beleefde een beroerde avond in Amsterdam. Jong Ajax overklaste de Groesbekers op alle fronten en zegevierde met een ware zevenklapper (7-1).
warming-up Achilles'29
Freek Thoone speelt vanaf links op het middenveld. Omid Popalzay speelt centraal in een aanvallende rol achter de diepe spits Thijs Hendriks.
Achilles heeft drie punten verzameld tot nu toe door uit te winnen bij Helmond Sport.
de hoofdtribune is als enige goed gevuld bij Jong Ajax
De ploeg uit Groesbeek had in het eerste kwartier de meeste dreiging op sportpark De Toekomst in Amsterdam. Tot grote kansen kwam Achilles nog niet. Na een kwartier kopte Beijer uit een hoekschop van Van de Beek net naast.
Voor de talenten van Ajax was Donny van de Beek gevaarlijk na een goede aanval door het midden. Zijn schot werd door Zeller geblokt. Even later haalde Beijer een scherpe voorzet van rechts uit het doelgebied. Achilles kwam meer en meer onder druk te staan.
Ook in Amsterdam was het om 20.30 uur nog warm. Achilles drinkt en overlegt.
Na een half uur was het toch het elftal van coach Meijers dat op voorsprong kwam. Een goed aangesneden corner van Van de Beek werd hard en diagonaal binnengekopt door centrumverdediger Beijer. Aan de andere kant pareerde Te Loeke een inzet van de vrijgekomen Cerny.

Chaos in Achilles-defensie

Dat was het startsein voor Jong Ajax om een versnelling hoger te gaan spelen. Voor Achilles was het ineens alle hens aan dek. Met een hard schot vanaf rechts knalde Donny van de Beek voor het eerst raak. Te Loeke zag er daarbij niet goed uit. Ajax werd onder leiding van Cerny en Nouri steeds gevaarlijker. Achilles kwam overal te laat. Cassierra werd vrij gespeeld in het centrum en drukte simpel af (2-1). Het werd nog erger voor de club uit Groesbeek. Jong Ajax brak nu door over de linkerkant en Cassierra was Zeller te slim af bij de eerste paal. Als een echte afmaker tikte hij de bal langs Te Loeke (3-1).

Jong Ajax overklast Groesbekers

Na rust was Jong Ajax helemaal heer en meester. Cassierra was na tien minuten dicht bij de 4-1, maar Te Loeke bracht redding. Een minuut later werd Achilles opnieuw uitgespeeld en was Cassierra voor de derde keer het eindstation. Het arme Achilles werd overklast en afgedroogd en kwam keer op keer te laat. Een vrije trap in de korte hoek van Cerny betekende zelfs 5-1.

Onderaan in Jupiler League

Het was een ware schiettent voor Jong Ajax dat keer op keer simpel de vrije man vond. Voor Achilles was er geen houden aan tegen de technisch veel betere Amsterdammers. Na een soloactie van het grote talent Nouri mocht Cassierra zijn vierde treffer van de avond maken (6-1). De afgang werd nog groter toen invaller Elders een strafschop weggaf en Nouri, de beste man van het veld, de score naar 7-1 tilde. Achilles kwam in de slotfase nog goed weg bij een schot op de paal. Omdat Jong FC Utrecht won van Fortuna Sittard staat Achilles nu helemaal onderaan in de Jupiler League.
Opstelling Achilles'29: Te Loek, Boelens, Beijer, Zeller, Van Steen; Van Riel (69.Elders), Sürmeli, Van de Beek; Thoone (69.Boogers); Popalzay en Hendriks
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!