Nieuws

Tropenroosters in Gelderland: de zomer is nog lang niet voorbij

Verschillende scholen in Gelderland hanteren dinsdag een verkort lesrooster in verband met de te verwachten hoge temperaturen. Er worden deze dagen temperaturen van boven de 30 graden verwacht. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Verschillende scholen in Gelderland hanteren dinsdag een verkort lesrooster in verband met de te verwachten hoge temperaturen. Er worden deze dagen temperaturen van boven de 30 graden verwacht.
Basisschool de Wegwijzer in Putten heeft meteen voor de hele week een tropenrooster afgekondigd. De kinderen gaan van 8.30 tot 14.00 uur naar school. En ook basisschool Diermen uit Putten heeft een tropenrooster van dinsdag tot en met donderdag. De scholen gaan op die dagen om 14.00 uur uit, meldt Maartje Vlijm die kinderen op deze school heeft.
Beluister hier het gesprek op Radio Gelderland met de directeur van basisschool De Wegwijzer
Het Christelijk Lyceum Apeldoorn voert dinsdag en woensdag een tropenrooster in. Dat meldt de school op Facebook. De schooldagen op het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo zijn de schooldagen de komende twee dagen ook korter. Bij basisschool De Klokbeker in Ermelo werken de kinderen korter op dinsdag en donderdag.
Leerlingen van Het Streek in Ede hebben niet allemaal geluk. Op de locatie aan de Bovenbuurtweg krijgen de leerlingen aan aangepast lesrooster. Krijg je les aan de Zandlaan in Ede dan volg je volledige lesuren. Deze locatie heeft een heel goede klimaatregeling.
Het Johannes Fontanus College in Barneveld voert dinsdag en woensdag een 40-minuten rooster in, vanwege de hitte. De schooldag duurt niet langer dan 15.10 uur. Basisschool De Spreng in Barneveld heeft ook van dinsdag tot en met donderdag tropenrooster, meldt Martijn Blokhuis.
Er zijn ook scholen die voor een andere oplossing kiezen. De kinderen van groep 7 en 8 van basisschool de Hoge Hof in Kapel-Avezaath gaan zwemmen in schooltijd.

Meld uw hittemaatregelen

Heeft uw school, bedrijf of instellingen ook maatregelen genomen in verband met het komende warme weer meldt het Omroep Gelderland.