Nieuws

Neushoorntje Thomas ziet voor het eerst zijn vader: 'Hij rende naar hem toe'

ARNHEM - Een spannend moment in Burgers' Zoo dinsdagochtend: neushoornjong Thomas maakte voor het eerst kennis met zijn vader Gilou. 'Hij rende op hem af', lacht verslaggever Marc Loeven, die getuige was van de bijzondere ontmoeting.
Vader en zoon troffen elkaar op de savanne van de Arnhemse dierentuin. Toen het ruim drie maanden oude neushoornjong begon te rennen, schrokken de verzorgers wel een beetje.
'Dat is helemaal niet slim', werd er geroepen. Maar toen de twee elkaar begonnen de besnuffelen, werd duidelijk dat vader geen kwaad in de zin had. Hij deed zelfs een stapje naar achteren.

Gedreigd met de horens

Toen moeder er even later bij kwam, werd er wel wat gegromd en gedreigd met de horens. Maar daar bleef het dan ook bij. 
Verslaggever Marc Loeven zag het allemaal gebeuren:

Eind mei geboren

Thomas kwam eind mei ter wereld in Burgers' Zoo. Toen hij bijna vier weken oud was, maakte hij voor het eerst kennis met de volwassen neushoornvrouwen en zijn oudere broer Tank.
Neushoornjong Thomas en moeder Kwanzaa. Foto: Theo Kruse /  Koninklijke Burgers' Zoo.
Een ontmoeting met zijn 3000 kilo zware vader bleef tot nu toe uit, omdat die de afgelopen maanden van de kudde werd gescheiden. In het wild leven breedlipneushoornmannen ook hoofdzakelijk solitair en ontmoeten ze vrouwen alleen in de paartijd.
Beelden van de ontmoeting:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!