Nieuws

Winnaar bloemencorso en actie tegen zwerfvuil: dit is het nieuws van maandag 12 september

Wie wint het bloemencorso van Lichtenvoorde? En hoe gaat Gelderland de strijd aan met zwerfvuil? Dit is het nieuws in Gelderland van maandag 12 september.
ARNHEM - Wie wint het bloemencorso van Lichtenvoorde? En hoe gaat Gelderland de strijd aan met zwerfvuil? Dit is het nieuws in Gelderland van maandag 12 september.
Het zijn spannende uren voor deelnemers aan het bloemencorso in Lichtenvoorde. Want maandagochtend wordt bekend wie de winnaar is van het evenement. En dus worden er wat peentjes gezweet. Want je zal maar winnen. De winnaars van vorig jaar lieten tranen, dat zal nu wellicht niet anders.
De winnaar van vorig jaar was corsogroep Hooiland, met deze wagen.

Maak een zwerfie!

Gooi dat verroeste blikje cola in het perkje weg of pak even een bezem om het kapotte bierflesje op straat op te vegen. En maak er dan een selfie van ter inspiratie voor anderen. Want zwerfvuil is een ergernis voor velen en slecht voor het milieu. Omroep Gelderland besteedt daarom de hele week extra aandacht aan zwerfvuil.
Vrijdag wordt de internationale Keep It Clean Day georganiseerd. Omroep Gelderland zet nog wat groter in met de de Gelderland schoonmaak-uitdaging. Als iedereen deze week elke dag één stukje zwerfvuil van straat opraapt zou het er veel schoner uitzien in onze provincie.

Epe trots op Teun Mulder

Hij haalde ooit brons op de Olympische Spelen: wielrenner Teun Mulder uit Zuuk, bij Epe. Na het beëindigen van zijn topsportloopbaan legde hij zich toe op de paralympische sport. Hij is piloot van de bijna blinde wielrenner Tristan Bangma, op de tandem reden ze zondag de tijdrit van duizend meter. En hoewel vooraf geen topfavoriet voor goud, pakten ze die plak wel.
We bellen op Radio Gelderland omstreeks 8.10 uur met de apetrotse vader van Teun Mulder.