Nieuws

Henk Fraser: lef tonen, dan de meeste kans tegen Ajax

Ajax - Vitesse is dit weekend misschien wel het mooiste affiche in de eredivisie. Beide ploegen willen aanvallen. 'Als we lef tonen, maken we de meeste kans', zegt trainer Henk Fraser.
ARNHEM - Ajax - Vitesse is dit weekend misschien wel het mooiste affiche in de eredivisie. Beide ploegen willen aanvallen. 'Als we lef tonen, maken we de meeste kans', zegt trainer Henk Fraser.
Fraser benadrukte vrijdag na de training nog maar eens dat Vitesse dit seizoen ambities heeft en die ook durft uit te spreken. 'We willen het de topploegen bovenin zo lastig mogelijk maken. Het doel is vierde te worden en zo misschien wel direct Europees voetbal af te dwingen.'
Vitesse speelt vaak goed in de Arena, zeker de laatste jaren was er regelmatig succes. 'We gaan ook nu van onze eigen kwaliteiten uit',  vervolgt Fraser. 'Dan maak je ook de meeste kans. Door lef te tonen, maar tegelijkertijd moet je oppassen dat je niet zo maar kansen weggeeft.'
Navarone Foor, maar ook Mitchell van Bergen zitten dicht tegen een basisplek aan. Van Bergen smaakte dat genoegen al tegen Willem II. Foor zit door een enkelblessure pas voor het eerst bij de groep. 'Hij heeft al veel gespeeld bij de beloften. Zijn gogme in balbezit is het belangrijkste wapen van Foor. Daarnaast heeft hij de energie en de kwaliteiten op het juiste moment diep te gaan en verder straalt hij passie en beleving uit', aldus Fraser.
Ook voor Van Bergen heeft Fraser mooie woorden. 'Een jongen die initiatief durft te nemen. Dat zijn toch de spelers waar je voor naar het stadion komt. Nee, het ligt niet direct voor de hand dat hij start. Hij heeft deze week ook een lichte blessure gehad. Maar ik neem hem er ook niet voor niets weer bij. Als je goed genoeg bent, dan ben je ook oud genoeg.' Tot slot haalt de trainer nog een gezellig moment van vorige week naar boven. 'Hij was jarig en had een grote monchoutaart meegenomen. Die hebben we heerlijk gegeten. Van Bergen heeft dus een streepje voor op de anderen', lachte Fraser gekscherend.