Nieuws

Annemiek van Vleuten na haar val in Rio: het is een wonder dat ik hier sta

Annemiek van Vleuten lijkt haar val in Rio op weg naar Olympisch goud helemaal te hebben verwerkt.
GERAARDSBERGEN - Annemiek van Vleuten lijkt haar val in Rio op weg naar Olympisch goud helemaal te hebben verwerkt.
Twee weken in Italië met haar moeder hebben wonderen gedaan voor de 33-jarige wielrenster uit Wageningen, want bij haar rentree won ze op superieure wijze de Ronde van België. 
"Ik mag echt van geluk spreken dat ik hier sta en zo goed rijd. Heel bijzonder. Het gaat eigenlijk heel goed. Ik vond het wel weer even wennen in het peloton. veel prikkels. Dat komt toch door die hersenschudding. En ik heb een stijve rug. Ik heb die rugwervels gebroken. Die zitten wel weer aan elkaar, maar mijn rug beweegt nog niet zo mooi en zo soepel als het is geweest."
De val in Rio heeft haar alleen maar populairder gemaakt. " Het is echt een wonder hoe ik hier weer sta."Ik heb er geloof ik 25 duizend volgers bij op Twitter, uit alle hoeken van de wereld. Het heeft een enorme impact gehad. Ik heb de beelden van de val één keer teruggezien. Voor mezelf was dat niet eens zo lastig, omdat ik wist hoe ik er vanaf ben gekomen. Maar het zag er wel heel naar uit en ik kan mij voorstellen hoe dat was voor mijn familie en vrienden. Maar het is echt een wonder hoe ik hier weer sta."
Van Vleuten was op de Spelen in Rio de Janeiro de beste van de wereld, maar door de val vertaalde dit zich niet in een gouden medaille. "Het was wel een geweldig gevoel hoe ik bergop reed, ook als ik die beelden terugkijk. Ik had niet gedacht dat ik dat zo kon met zoveel klimwerk. Ik ben boven mezelf uitgestegen.Ik heb mijn eigen verwachtingen overtroffen en ik denk ook die van mijn concurrenten. Dat ik dit kan, heb ik bewezen en dat is wel heel mooi. Misschien moet ik volgend seizoen proberen om wedstrijden bergop richten."