Instellingen

Goud en zilver voor Gelderlanders op Paralympics

Lisa Kruger uit Harderwijk heeft Gelderland - en Nederland - donderdag het eerste goud bezorgd bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Timo Fransen uit Westervoort won zilver bij het baanwielrennen. © Website Lisa Kruger
RIO DE JANEIRO - Lisa Kruger uit Harderwijk heeft Gelderland - en Nederland - donderdag het eerste goud bezorgd bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Timo Fransen uit Westervoort won zilver bij het baanwielrennen.
De zestienjarige zwemster Kruger was met afstand de beste op de 100 meter schoolslag in de klasse SB9 en tikte aan in 1.15,49.
Kruger bleef daarmee net boven het wereldrecord dat ze eerder op de dag had neergezet in de series (1.15,47). De Britse Harriet Lee pakte het zilver, vlak voor Chantalle Zijderveld uit Zwijndrecht.

Baanwielrennen met tandem

Ook bij het baanwielrennen behaalde een Gelderlander een medaille. Vincent ter Schure uit Soest pakte op de B-tandem samen met zijn piloot Timo Fransen uit Westervoort het zilver.
Op het onderdeel 4.000 meter achtervolging moesten beiden hun meerderen erkennen in de Britten Steve Bate en Adam Duggleby.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!