Nieuws

Vreman houdt Cicek buiten selectie De Graafschap

Jan Vreman
De Graafschap heeft besloten Tolgahan Cicek niet op te nemen in de selectie voor het duel met Telstar. 'De Turkse bond heeft ons ontnomen dat hij eventueel kon starten morgen', zei trainer Jan Vreman na de training.
DOETINCHEM - De Graafschap heeft besloten Tolgahan Cicek niet op te nemen in de selectie voor het duel met Telstar. 'De Turkse bond heeft ons ontnomen dat hij eventueel kon starten morgen', zei trainer Jan Vreman na de training.
Enkele uren na de training bepaalde de clubleiding dat Cicek niet bij de groep van 18 spelers zit voor het uitduel in Velsen. Cicek speelde vorige week twee hele wedstrijden met Jong Turkije. Dat was tegen de afspraken met De Graafschap in. De club kwam overeen dat Cicek 45 minuten in actie mocht komen, maar dat gebeurde dus niet. De linksback was nog maar net terug van een spierblessure.

Afspraken geschonden

'Nu moet hij dus herstellen van die duels. Je kunt niet drie wedstrijden kort achter elkaar spelen', reageerde Vreman donderdagmiddag. De coach was waarschijnlijk wel van plan om Cicek te laten starten als alles was gelopen zoals afgesproken. Nu is dat niet mogelijk. De trainer verwijt zijn speler dat hij afspraken heeft geschonden. 'Absoluut. Hij was namelijk zelf aanwezig.'
Komend weekend zal waarschijnlijk bepaald worden of Cicek een geldboete krijgt en of er nog andere sancties volgen voor de Turkse verdediger.