Nieuws

Volgende maand gratis parkeren in Ede

Parkeren in Ede centrum wordt niet alleen betaalbaarder, maar ook een stuk gemakkelijker volgens wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede. © Omroep Ede
EDE - Parkeren in Ede centrum wordt niet alleen betaalbaarder, maar ook een stuk gemakkelijker volgens wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede.
De wethouder heeft een nieuwe maatregel getroffen: vanaf 15 oktober mag er gratis geparkeerd worden in het centrum van Ede na 18u.
Het parkeerbeleid in Ede is in maart aangepast waarna er een hoop kritiek volgde vanwege ingewikkelde betaalmethodes en te hoge tarieven. De nieuwe maatregelen zorgen voor een duidelijker parkeerbeleid in Ede die tevens ook een stuk goedkoper zal worden. 

Kort parkeren

Ook kortparkeerders kunnen profiteren van het nieuwe beleid. Er komen dagkaarten van vijf euro en het uurtarief zal worden verlaagd van 50 cent naar 10 cent.

Parkeren zonder moeite

Door het plaatsen van duidelijkere borden op parkeerpleinen moet parkeren in Ede binnenkort een stuk minder lastig worden. Daarnaast worden ook de parkeerautomaten aangepast en vervalt het ingewikkelde kentekenparkeren.
De aankomende maanden zal er samen met de binnenstadondernemers en centrumbewoners van Ede gewerkt worden aan verdere maatregelen en promotie-acties voor het parkeren in Ede centrum.