Nieuws

5.7 miljoen voor 'gezondheidvernieuwers' in de regio

Bedrijven in de Nederlands Duitse grensstreek die zich richten op vernieuwingen in de gezondheidszorg kunnen de komende jaren rekenen op een miljoenensubsidie van onder meer de provincie Gelderland. Het project MIND (Medische Innovaties in Nederland en Duitsland) is donderdag in Enschede gepresenteerd door Gelders gedeputeerde Scheffer.
ARNHEM - Bedrijven in de Nederlands Duitse grensstreek die zich richten op vernieuwingen in de gezondheidszorg kunnen de komende jaren rekenen op een miljoenensubsidie van onder meer de provincie Gelderland. Het project MIND (Medische Innovaties in Nederland en Duitsland) is donderdag in Enschede gepresenteerd door Gelders gedeputeerde Scheffer.
De betrokken bedrijven, de regionale overheden en de Europese Unie investeren bijna 6 miljoen euro in het project. Een belangrijke investering in de regionale economie in de Nederlands Duitse grensstreek, aldus de provincie Gelderland.
Aanleiding voor het programma zijn de grote veranderingen in de zorg, de toenemende vergrijzing en het tekort aan goed opgeleid zorgpersoneel en de opkomst van nieuwe ziektebeelden die de gezondheidszorg voor nieuwe uitdagingen stellen, aldus de initiatiefnemers. De bedrijven moeten hierop de antwoorden vinden.

Samenwerking verder vlot trekken

Het project is volgens gedeputeerde Scheffer onder meer bedoeld om bedrijven bij elkaar te brengen.'In het grensgebied zit veel kennis op het gebied van de gezondheidszorg, maar bedrijven en kennisinstellingen over de  grens weten elkaar vaak niet te vinden'. Het project moet die samenwerking verder vlot trekken en leiden tot voor iedereen betaalbare innovaties in de zorg. En die moeten, ook niet onbelangrijk, de zelfredzaamheid van de patiënt verhogen.
In Enschede werden 6 voorbeeldprojecten gepresenteerd, variërend van nieuwe visuele hulpmiddelen voor ouderen tot  een nieuw type dialysebehandeling die nierpatiënten niet meer afhankelijk maakt van een donornier.
Meer over het MIND-project.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!