Nieuws

Hobbeltoerisme in Westervoort: iedereen wil weten hoe de hobbelbrug voelt

WESTERVOORT - Met eigen ogen zien en voelen hoe hobbelig het fietspad is van de net opgeknapte IJsselbrug bij Westervoort. Mensen in de omgeving van de brug doen het volop, nu in het nieuws is dat het fietspad een waar hobbelpad geworden is.
Woensdagavond komen allerlei nieuwsgierige mensen 'proefritjes' maken, zodat ze zelf ervaren hoe dat voelt. De meesten zien er de lol wel van in en maken nog een tweede ritje over de brug.
Omroep Gelderland maakte woensdagochtend bekend dat veel fietsers klagen over de hobbelige brug.

'Stuur goed vasthouden'

Rijkswaterstaat wil niet spreken van een gevaarlijke situatie, maar zegt wel dat de 2000 tot 3000 fietsers die elke dag de brug pakken, hun stuur goed moeten vasthouden.
Woensdagavond heeft Rijkswaterstaat waarschuwingsborden geplaatst voor fietsers op de brug. De tekst is 'Matig uw snelheid'.

'Zeeziek'

Fietsers klagen over het wegdek, dat golft en hobbelt. Fietsers mopperen onder andere dat:
  • ze zeeziek worden
  • het lijkt alsof er 20 drempels in zitten
  • de slagroom in de tas al geklopt is aan het eind van de brug
En zo ziet dat eruit:
Luister hier naar de reacties van 'hobbeltoeristen':

Oorzaak onbekend

Bij het onderhoud aan de Westervoortsebrug is de toplaag van het fietspad eraf geslepen. Er is een nieuwe lijmlaag aangebracht, waar grit over is gestrooid. Maar waar het mis is gegaan, wordt nog uitgezocht.
Wel worden komend weekend de hobbels in het pad opgevuld. Het gaat om een tijdelijke maatregel. Het is nog onduidelijk of en wanneer er een definitieve oplossing komt. Rijkswaterstaat overlegt eerst met andere betrokken partijen zoals de gemeenten Westervoort en Arnhem.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!