Nieuws

Gejuich in Voorst, de flitspaal is terug

Er staat weer een flitspaal in het dorp Voorst.
Er staat weer een flitspaal in het dorp Voorst. Een actiegroep heeft bij de gemeente en de provincie herhaaldelijk geklaagd over auto's die veel te hard rijden over het 50-km-gedeelte in het hart van het dorp. Dat heeft geholpen. Woensdag is de flitspaal in het dorp neergezet.
VOORST GEM VOORST - Er staat weer een flitspaal in het dorp Voorst. Een actiegroep heeft bij de gemeente en de provincie herhaaldelijk geklaagd over auto's die veel te hard rijden over het 50-km-gedeelte in het hart van het dorp. Dat heeft geholpen. Woensdag is de flitspaal in het dorp neergezet.

Blij mee

Flitspalen worden door veel automobilisten vervloekt. Aanwonenden van de provinciale Rijksstraatweg in Voorst baalden juist dat de flitspalen verdwenen. 'Er werd veel te hard gereden. Auto's die elkaar midden in het dorp inhalen', zegt een van de actievoerders van de actiegroep 'Een veilige Rijksstraatweg'.
In november vorig jaar verdwenen de flitspalen. 'Het ging om een oud model flitspalen', vertelt woordvoerder Linda Simons van de gemeente Voorst. 'Ook in Wilp zijn de flitspalen weggehaald.'

Rijden als zotten

'Vervolgens kregen wij klachten, dat er als als zotten werd gereden. We hebben metingen laten doen. Het onderzoek ondersteunt deels de klachten. Omdat onze inwoners dat zo ervaren, hebben wij het Openbaar Ministerie gevraagd of de flitspaal terug kan komen. Zodra de rondweg om Voorst is aangelegd, gaat de flitspaal weer weg.'
Het is nog niet duidelijk wanneer de flitspaal gaat flitsen.