Nieuws

Vluchtelingen geven integratie kleur met Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Het Bloemencorso in Lichtenvoorde staat jaarlijks garant voor veel gezelligheid. In de editie van dit weekend valt er tussen alle deelnemers een bijzonder verhaal op te pikken; er hebben namelijk zes vluchtelingen meegewerkt aan de bouw van de wagens.

Veur Mekare

Zij zijn allen cursisten van de Taalschool van het Graafschap College, in Winterswijk. Het zestal is afkomstig uit Eritrea, Syrië en Iran. Uit het eerstgenoemde land vluchtte twee maanden geleden Farzam, nu al liefkozend 'Sam' genoemd. Hij wilde zijn tot dusver vloeiend verlopende integratie in Nederland voortzetten door zich 'tussen de mensen te begeven'. Op die manier kwam Farzam (21) op het idee om mee te bouwen aan een wagen van Corsogroep Veur Mekare. Dit doet hij samen met landgenoot Kenan, de Iranische Maryan en de Syrische jongeman Tark.

Behulpzaam

"Ik vind het erg leuk om samen met al deze gezellige mensen aan iets te werken. Ik vermaak mij enorm, en tegelijkertijd helpt het mij bij het acclimatiseren in dit land. Ik meng mezelf in de maatschappij, dat is altijd goed. De mensen hier zijn erg behulpzaam en staan voor mij klaar als iets niet lukt, of als ik het niet snap."

Nog meer hulp is welkom

Ondanks de helpende handen van enthousiastelingen Farzam, Kenan en Maryan, kan Corsogroep Veur Mekare nog altijd alle hulp goed gebruiken bij het bouwen van een spectaculaire wagen. De wagens moeten immers komende zondagmiddag in Lichtenvoorde klaarstaan voor de optocht. Komt dat zien!
Entreetickets kunt U tot en met zaterdag aanschaffen bij de VVV in Lichtenvoorde. Voor meer informatie kunt U hier terecht.