Nieuws

Arnhemmer probeert al uur mee te doen aan gesprek

Een Arnhemse man probeert al vanaf ongeveer 10 uur mee te doen aan een gesprek met zijn collega's maar is tot nog toe onsuccesvol.
ARNHEM - Een Arnhemse man probeert al vanaf ongeveer 10 uur mee te doen aan een gesprek met zijn collega's maar is tot nog toe onsuccesvol.
Erik Werelds, de man in kwestie, werkt op een kantoor waar dagelijks veel communicatie plaatsvind. Erik is echter wat ongemakkelijk en dat doet hem nog wel eens de das om. Toen zijn collega's vanochtend een gesprek begonnen over nieuwe ontwikkelingen in het werkveld wilde Erik graag betrokken worden bij het gesprek. Erik heeft nog niet het juiste moment gevonden om in te springen.

"Geen aandoening"

Erik laat weten dat zijn ongemakkelijkheid niet te wijten is aan een aandoening (hij is door een dokter onderzocht), hij is gewoon bang om mensen teleur te stellen. "Soms weet ik gewoon niet of het wel gepast is om mijzelf te zijn, ik weet namelijk hoe ik ben. Uiteindelijk neem ik verder ook niemand iets kwalijk, het ligt echt aan mijzelf." laat Erik ons weten.

"Een veel voorkomend probleem"

Expert op gebied van sociale situaties Lydia Steengroeve van de Radboud Universiteit in Nijmegen laat weten dat het probleem waar Erik mee te kampen heeft geen uniek probleem is: "Wij krijgen hier dagelijks veel gevallen van sociale ongemakkelijkheid. Het is niet iets waar mensen zich voor hoeven te schamen.". 

Bekijk hieronder een video van een virtuele openhaard:

Beluister hieronder aub mijn mixtape:

Zie hieronder een foto van een schattig katje: