Nieuws

Op dievenpad in Ede terwijl de camera meekijkt: kiekeboe!

Een gevalletje heterdaad in Ede. Het was voor politiemensen in de nacht van maandag op dinsdag een koud kunstje om twee dieven in de kraag te grijpen. Ze waren in de Galvanistraat bezig velgen te stelen bij een autobedrijf. Een flinke stapel lag al klaar voor transport. © politie Ede
EDE - Een gevalletje heterdaad in Ede. Het was voor politiemensen in de nacht van maandag op dinsdag een koud kunstje om twee dieven in de kraag te grijpen. Ze waren in de Galvanistraat bezig velgen te stelen bij een autobedrijf. Een flinke stapel lag al klaar voor transport.
De dieven zagen niet dat ze in de gaten werden gehouden door particulier beveiligingspersoneel dat via camera's live kon meekijken. De gewaarschuwde politie, met politiehond, omsingelde het terrein, het tweetal kon geen kant op.
Niettemin probeerden beiden te vluchten, een van hen raakte daarbij gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Gat in het dak

Om de velgen te kunnen meenemen hadden ze een gat gemaakt in het dak van het bedrijf. Dat is extra gedupeerd doordat autovelgen over geparkeerde wagens zijn gerold.
Het is niet de eerste keer dat in Ede de politie een velgendiefstal verhindert. In de nacht van 6 op 7 augustus greep een politiehond een man uit Bussum toen die zijn slag probeerde te slaan. Handlangers wisten te vluchten.