Nieuws

Defensie oefent met schieten op het Artillerie Schietkamp 't Harde

Geen paniek bij het horen van schoten in de nacht van 6 op 7 september op het Artillerie Schietkamp 't Harde: defensie oefent daar tussen 23:00 en 03:00 uur met schieten. © Omroep Gelderland
HET HARDE - Geen paniek bij het horen van schoten in de nacht van 6 op 7 september op het Artillerie Schietkamp 't Harde: defensie oefent daar tussen 23:00 en 03:00 uur met schieten.
Bij de oefening worden helikopters ingezet en oefenmunitie gebruikt. 
De oefeningen gaan verder van 20 t/m 30 september. Dan zijn er onder andere militaire oefeningen bij Barneveld en Zutphen (20 september), Epe (26 tot en met 30 september) en op het Artillerie Schietkamp (27 tot en met 30 september).
Bij de laatste reeks oefeningen in september wordt het Rijksschieterrein uitgebreid met een strook ten oosten van de Nieuwe Zuidweg, deze is dan niet toegankelijk voor verkeer.
Rondom Arnhem kunnen van 3 tot en met 7 oktober nog schoten worden gehoord, dan wordt er geoefend tussen Arnhem, Meppel, Emmen en Winterswijk. 

Klachten of schade

Voor vragen of klachten over de schietoefeningen kunnen omwonenden bellen met de klachtenlijn van defensie. Ook eventuele schade door de oefeningen kan gemeld worden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!