Nieuws

Bureau GLD 7 september 2016

ARNHEM - In deze uitzending na een woninginbraak in Oosterbeek mist een man een dierbaar erfstuk, een brand bij een café in Apeldoorn had fataal kunnen aflopen voor bewoners van een huis en in Harderwijk overvalt een warrige jongeman Domino's Pizza, voor deze laatste zaak is in maart 2017 een jongen van 17 uit Winterswijk opgepakt.

Man is erfstuk kwijt na woninginbraak Oosterbeek

Op zondagmorgen 31 juli wordt op klaarlichte dag ingebroken bij een huis aan de Acacialaan in Oosterbeek, net als de bewoner weg is. Tegen elf uur die morgen breken twee mannen in en halen het hele huis overhoop. Er hangen geen bewakingscamera's bij het huis, gelukkig ziet een buurman wat er zich bij het huis afspeelt, hij pakt een fototoestel en legt de mannen vast.
Een andere buurtgenoot heeft de mannen in een zwarte Mercedes zien stappen. Waarschijnlijk begint het kenteken met 79. Misschien dat iemand eind juli deze mannen hebben zien rijden in Oosterbeek in een donkere Mercedes.

Gestolen horloges

De horloges die zijn gestolen zijn te herkennen aan de volgende kenmerken:
Horloge van het merk Seiko
  • kan zowel door een vrouw als een man gedragen worden
  • 4 knopjes aan de zijkanten
  • leren bandje
Mido
  • leren bandje (soort slangenleer)
  • oud horloge, rond model
  • onder het glas is het stoffig
Merk onbekend
  • gouden band
  • uurwerk loopt niet meer
Over het vierde horloge is niets bekend. Misschien zijn er mensen aan wie horloges zijn aangeboden door deze mannen. De politie hoort het graag.

Brand café Apeldoorn

Op 2 augustus tegen half drie die nacht wordt er brand gesticht bij café de Zon in Apeldoorn. Deze man loopt meerdere keren langs het café. Hij legt een blauwe tas neer en steekt die in brand. Daarin zaten ook twee gasflessen. Na zijn daad vlucht de man in de richting van de Talingweg, via een paadje langs de Flash Casino en New York Pizza komt hij weer uit op de Arnhemseweg en loopt verder in de richting het centrum.
De politie weet van een gasfles het merk, maar welk merk/type dit is weet de politie niet. De politie hoopt dat er mensen zijn die dat wel weten.

Tips

Informatie over een van de zaken kan naar de politie via 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl