Nieuws

Een prikkelarme kermis, trekkerbumpers en boswichten, dit is het nieuws van dinsdag 6 september

In Borculo was er vrijdag ook geen muziek en geen lichtshow op de kermis, maar dat kwam toen doordat de stroom uitviel.
'Ruim je troep op, want de kabouters doen het niet' krijgen kinderen vaak te horen. In Putten zijn het geen kabouters maar Boswichten die de rommel in de natuur opruimen. Trekkers zijn veiliger in het verkeer, als ze een bumper hebben. En een kermis zonder muziek en zonder geluid, kan dat? Ja vanmiddag op de 'prikkelarme kermis' in Groesbeek. Dit is het Gelderse nieuws van dinsdag 6 september. © Omroep Gelderland
ARNHEM - 'Ruim je troep op, want de kabouters doen het niet' krijgen kinderen vaak te horen. In Putten zijn het geen kabouters maar Boswichten die de rommel in de natuur opruimen. Trekkers zijn veiliger in het verkeer, als ze een bumper hebben. En een kermis zonder muziek en zonder geluid, kan dat? Ja vanmiddag op de 'prikkelarme kermis' in Groesbeek. Dit is het Gelderse nieuws van dinsdag 6 september.

Boswichten actief in Putten

Ze noemen zichzelf de Boswichten, een groep vrouwen uit Putten en omgeving die elke maandagavond de natuur in trekken om daar rommel op te ruimen. Het initiatief is ontstaan door een actie van Barbara Anthonissen via Facebook. De boswichten krijgen inmiddels steun van de gemeente. 

Prikkelarme kermis in Groesbeek

Voor sommige mensen is het een drama, de mix van toeters en bellen, omroepinstallaties, harde muziek en de knipperende lampen op de kermis. Speciaal voor deze mensen is er vanmiddag in Groesbeek een 'prikkelarme kermis'. Voor mensen met én zonder beperking.
De attracties zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en vrijwilligers helpen bij het in- en uitstappen. 

Bumper op de tractor

Een trekker met een bumper is veel veiliger in het verkeer. Daarom moeten zoveel mogelijk tractoren uitgerust worden met zo'n trekkerbumper. Dat vindt CUMELA, de brancheorganisatie van loonbedrijven. De organisatie is een campagne begonnen om de trekkerbumper op de kaart te zetten.
Er is zelfs een trekkerbumpersubsidie van 500. Bij ongevallen met (land)bouwvoertuigen vallen in Nederland jaarlijks circa 16 dodelijke slachtoffers en 100 ziekenhuisgewonden.

De Tweede Kamer vergadert weer

Vandaag weer eerste plenaire vergadering Tweede Kamer na zomerreces. En dat gaat ongetwijfeld ook nieuws opleveren!