Nieuws

Politie woedend over filmende passanten na dodelijk ongeluk A12 bij Arnhem

De politie in Arnhem heeft een bericht op haar eigen Facebookpagina geplaatst na het tragische ongeluk, afgelopen vrijdag op de A12 waarbij een automobilist omkwam. In het bericht uit een agent zijn boosheid over het feit dat passanten schaamteloos beelden maakten, maar verder geen vinger uitstaken. © Archief Omroep Gelderland
ARNHEM - De politie in Arnhem heeft een bericht op haar eigen Facebookpagina geplaatst na het tragische ongeluk, afgelopen vrijdag op de A12 waarbij een automobilist omkwam. In het bericht uit een agent zijn boosheid over het feit dat passanten schaamteloos beelden maakten, maar verder geen vinger uitstaken.
'Een omstander hield een stuk karton voor de auto van het slachtoffer. Hij deed dat omdat verkeer al filmend langs de ravage reed! Ze filmden het voertuig, het kenteken, het slachtoffer en reden door zonder hulp te bieden!', meldt een van de dienstdoende agenten. 

'De familie weet nog van niets'

Hij gaat verder: 'In wat voor wereld leven we? Toen ik de begeleiding van het verkeer overnam, zag ik dat veel bestuurders met hun mobiel aan het filmen waren. Die mensen beseffen niet dat wij familie van de overledene nog persoonlijk in kennis moeten stellen. Naast dat het in de hand houden van een telefoon tijdens het rijden verboden is, circuleren er al beelden van het ongeluk op social media, nog voordat wij de familie hebben bereikt.'
Het ongeluk kostte vrijdag het leven van een 78-jarige automobilist uit Maren-Kessel. Zijn vrouw van 73 raakte gewond. Hun auto werd geraakt door een vrachtwagen die vanuit de andere richting dwars door de middenberm kwam.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!