Nieuws

Recept honingkoekjes

In de uitzending van BuitenGewoon van 6 september laat Albert van Rheede zijn werkzaamheden als imker zien. Tijdens zijn andere functie, als chef-kok van een wellness centrum in Nijmegen, gebruikt hij de honing van zijn bijen voor honingkoekjes.
ARNHEM - In de uitzending van BuitenGewoon van 6 september laat Albert van Rheede zijn werkzaamheden als imker zien. Tijdens zijn andere functie, als chef-kok van een wellness centrum in Nijmegen, gebruikt hij de honing van zijn bijen voor honingkoekjes.

Het recept:

120 gr. boter
60 gram bruine basterdsuiker
1 eetlepel Sanadomehoning
350 speltbloem
Half ei losgeklopt
10 gram water
1 theelepel bakpoeder
10 gram pompoenpitten fijn
10 gram zonnebloempitten fijn
De boter zacht maken en vermengen met de suiker en de honing
Dan het water toevoegen en het ei toevoegen.
Als laatste de gezeefde speltbloem met het bakpoeder en de gebroken pitten
Uitrollen op ongeveer 3 mm en vierkantjes snijden. Afbakken op 180 C. ca. 15 minuten