Nieuws

Woezik talent Bonita Theunissen schrijft historie bij Achilles'29

Doelpuntenmaakster Bonita Theunissen na de 2-0 zege van Achilles'29
Ze komt van sc Woezik, geldt als een echte afmaker in de zestien en bewees dat direct tijdens haar debuut op het hoogste niveau. 'De ontlading was heel groot. Het is heel mooi zo te beginnen', glunderde spits Bontia Theunissen.
ARNHEM - Ze komt van sc Woezik, geldt als een echte afmaker in de zestien en bewees dat direct tijdens haar debuut op het hoogste niveau. 'De ontlading was heel groot. Het is heel mooi zo te beginnen', glunderde spits Bontia Theunissen.
Ook de andere doelpuntenmaker voor Achilles'29, Yvette Derks, is overigens afkomstig van de Wijchense amateurclub Woezik. PEC Zwolle werd in het eerste eredivisieduel met 2-0 verslagen. 'Hartstikke mooi. Dit is het begin naar nog meer', jubelde Theunissen.

Afgerekend op goals

Ze bewees na een half uur haar klasse als spits. 'Je wordt afgerekend op het maken van doelpunten. Dan is het lekker dat je scoort. Ja, de ontlading was inderdaad heel groot. Maar we komen van ver. Hebben hier zo lang naar toe geleefd. Veel oefenduels gespeeld, hard en vaak getraind. Dit is een heel begin in de eredivisie', weet Theunissen.

Veel mensen

De entourage was matig in Zwolle. 'Maar het is wel speciaal om in dit grote stadion te spelen. Zeker als je van een amateurclub komt', lachte de 21-jarige spits. 'Ik hoop dat het bij ons volgende week wat voller zit. Maar dat gebeurt wel. Er komen ook veel mensen kijken die in de buurt wonen.'