Nieuws

Natuurfotografen kunnen hun hart ophalen bij BuitenGewoon

De paarse heide op de Posbank. Foto Johan van der Wielen
Grote zandverstuivingen, burlende herten, kolkende rivieren; de mooiste natuur vind je in Gelderland. Dat is te zien bij BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland. Natuurfotografen kunnen hun mooiste foto's laten zien in het fotoalbum op de site www.buitengewoon.nl en via Instagram. Kun je nog wat tips gebruiken? Kijk dan op dinsdagavond naar de TV uitzending van BuitenGewoon bij Omroep Gelderland.
ARNHEM - Grote zandverstuivingen, burlende herten, kolkende rivieren; de mooiste natuur vind je in Gelderland. Dat is te zien bij BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland. Natuurfotografen kunnen hun mooiste foto's laten zien in het fotoalbum op de site www.buitengewoon.nl en via Instagram. Kun je nog wat tips gebruiken? Kijk dan op dinsdagavond naar de TV uitzending van BuitenGewoon bij Omroep Gelderland.
Het natuurprogramma BuitenGewoon, al 17 jaar een begrip, heeft dit seizoen weer speciale aandacht voor natuurfotografie. Nadat eerder Ruben Smit de kijkers inspireerde tot het maken van mooiere natuurfoto's nemen nu Johan van der Wielen Harvey van Diek je mee de bossen in, de heide op of laten je je eigen achtertuin anders bekijken door je camera. En of je nu fotografeert met je mobiel of al jarenlang met een spiegelreflex op pad gaat, deze beroepsfotografen inspireren iedereen. 
Foto: Harvey van Diek fotografeert een koolmees
Harvey van Diek is natuurfotograaf, maar ook beroepsvogelaar. Hij is gefascineerd door vogels. Die legt hij niet alleen vast met zijn camera of op papier (hij tekent ze), maar hij schrijft er ook over en geeft ook lezingen over vogels. Johan van der Wielen wil met zijn foto's laten zien hoe geweldig de natuur is. Hij wil mensen inspireren om naar buiten te gaan en is gespecialiseerd in landschapsfotografie, sfeerbeelden en nachtfotografie. 
Op 6 september laat Johan in de eerste uitzending van het nieuwe seizoen zien hoe je de prachtige paarse heide net even iets mooier kunt fotograferen. Harvey gaat een week later op zoek naar de wespenspin. Elke dinsdagavond dagen ze je uit tot het maken van die ene bijzondere, BuitenGewone foto.
Foto: Johan van der Wielen achter de Kievitsbloemen
Die foto's, maar ook andere Gelderse natuurfoto's, zijn heel makkelijk te uploaden op de site www.buitengewoon.nl. Of via de app van Omroep Gelderland (klik rechtsboven op appje en vul bij onderwerp: Buitengewoon in). Ook op Instagram deelt BuitenGewoon foto's van Gelderse natuur. Gebruik #buitengewoon_gld en de hele wereld ziet hoe mooi de Gelderse natuur is.
BuitenGewoon: elke dinsdagavond op tv om 17.20 uur, elk uur herhaald. Kijk hier voor de onderwerpen in de uitzending van 6 september.
Volg ons op Instagram: Buitengewoon_gld
en op Facebook: BuitengewoonGLD
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!