Nieuws

Man uit Groesbeek probeert op gewiekste wijze telefoon te stelen

In Nijmegen is donderdagavond een man van 19 uit Wijchen op een gewiekste manier bestolen van zijn telefoon. Dat gebeurde op de Van Goorstraat. © politie
NIJMEGEN - In Nijmegen is donderdagavond een man van 19 uit Wijchen op een gewiekste manier bestolen van zijn telefoon. Dat gebeurde op de Van Goorstraat.
Daar werd hij aangesproken door een man uit Groesbeek die vroeg of hij even zijn mobieltje kon lenen. Hij moest zogenaamd even een kort telefoontje plegen. De Wijchenaar vond dat prima, maar toen de man uitgebeld was riep hij dat hij een mes op zak had en stopte de mobiele telefoon in zijn broekzak. 
Daar had de man uit Wijchen geen zin in en hij dook op de 29-jarige Groesbeker, waardoor ze samen op de grond vielen. Al snel kreeg hij hulp van een omstander en de politie werd gebeld. 
Toen agenten aan kwamen rijden, wist de man net te ontsnappen. Op aanwijzing van het slachtoffer kon de Groesbeker in de nabije omgeving worden aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek.