Nieuws

Best beenwerk en altijd in één keer drachtig: vijf Gelderse kandidaten voor de Beste Boerenkoe 2016

Do uit Laren
De website Melkvee.nl is dit jaar voor de negende keer op zoek naar de meest probleemloze boerenkoe. Koeien, die daarvoor in aanmerking komen, moeten naast een hoge melkproductie ook een goede gezondheid hebben. Het uiterlijk staat bij deze verkiezing niet voorop. Maar wel de 'functionaliteit'. © Melkvee.nl
ARNHEM - De website Melkvee.nl is dit jaar voor de negende keer op zoek naar de meest probleemloze boerenkoe. Koeien, die daarvoor in aanmerking komen, moeten naast een hoge melkproductie ook een goede gezondheid hebben. Het uiterlijk staat bij deze verkiezing niet voorop. Maar wel de 'functionaliteit'.
De jury van de Beste Boerenkoe-verkiezing krijgt er een hele kluif aan. Liefst zeventien kandidates hebben zich gemeld, waarvan vier uit de Achterhoek en één uit Nijkerk. Alle vijf koeien waar een boer wel een stal vol van wil hebben.
Neem Lobje 2992 uit Neede. Volgens haar eigenaar Erik Slijkhuis was ze zelfs fotomodel:
Maar Evert Pleizier uit Nijkerk is net zo trots op zijn probleemloze Klaartje 81:
Klaartje uit Nijkerk ondervindt zware concurrentie van nota bene een naamgenote. Want Klaartje 44 uit Aalten doet ook mee:
Dat de Achterhoek veel goede boerenkoeien kent, blijkt wel uit de genomineerden. Want ook Ni'ibrook Wietske 101 uit Lichtenvoorde gooit hoge ogen:
De familie Keppels uit Laren (Gld) loopt met haar weg, met de 12-jarige Do, ook al is ze iets ouder dan de andere Gelderse kandidaten:
Tot dinsdag kunnen lezers van de site Melkvee.nl hun stem uitbrengen, daarna valt de beslissing twee dagen later tijdens de vakbeurs AgroTechniek Holland in Biddinghuizen.