Nieuws

Gezocht: welke held trok aan noodrem in Twello?

Een treinpassagier heeft woensdag een mogelijke ramp voorkomen door aan de noodrem te trekken. Dat gebeurde na het incident waarbij een auto in botsing kwam met een trein in Twello. Volgens de politie was de trein zo beschadigd dat die niet zelf meer kon remmen. © Pixabay
TWELLO - Een treinpassagier heeft woensdag een mogelijke ramp voorkomen door aan de noodrem te trekken. Dat gebeurde na het incident waarbij een auto in botsing kwam met een trein in Twello. Volgens de politie was de trein zo beschadigd dat die niet zelf meer kon remmen.
De passagier trok aan de noodrem en voorkwam daarmee erger. 'Deze persoon heeft op het goede moment aan de noodrem getrokken en heeft daarmee misschien wel levens gered. Het had echt slechter kunnen aflopen', vertelt politiewoordvoerder Simen Klok.
Maar de politie weet niet wie het is. 'We zijn opzoek naar de passagier. Ten eerste is het een mooi voorbeeld van iemand die de noodrem goed heeft gebruikt, maar daarnaast kan de passagier ons wellicht ook verder helpen met het onderzoek', aldus Klok.
Ook ProRail wil de held van de dag graag in het zonnetje zetten. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!