Nieuws

Maffia-uitspraak Mos 'niet het officiële standpunt De Graafschap'

Martin Mos
'Dit is niet de woordkeuze van de club', reageert Martine Zuil, commercieel directeur van De Graafschap op de tweets van voorzitter Martin Mos.
DOETINCHEM - 'Dit is niet de woordkeuze van de club', reageert Martine Zuil, commercieel directeur van De Graafschap op de tweets van voorzitter Martin Mos.
Mos reageerde op sociale media ziedend op het schikkingsvoorstel dat de KNVB De Graafschap deed naar aanleiding van de ongeregeldheden in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. 
Spelers van de club uit Deventer werden op het veld belaagd. De aanklager van de KNVB deed De Graafschap een voorstel van één wedstrijd zonder publiek en een boete van 17.500 euro. Mos is het daar duidelijk niet mee eens.

'Hart op de tong'

Martine Zuil begrijpt de frustraties van de voorzitter. 'Bij iedereen binnen de club overheerst het gevoel dat de goede supporters, dat is 99 procent van ons publiek, nu moet lijden onder het wangedrag van een kleine groep.'
'Martin, die in het buitenland is op dit moment, heeft dat in een eerste reactie verwoord op zijn eigen kenmerkende wijze. Martin heeft het hart op de tong. Dat maakt hem een mooie, authentieke voorzitter. Maar soms kan hij beter even tot tien tellen.'

KNVB: reactie Mos ongepast

De KNVB laat in een reactie weten de uitspraken van de voorzitter van De Graafschap ongepast te vinden. 'Maar wij wachten nu eerst even de officiële reactie van de club af op het schikkingsvoorstel van de aanklager.
Die reactie moet er voor 5 september zijn. Martine Zuil: "We weten nog niet of we akkoord gaan met het schikkingsvoorstel. We moeten daar binnen de club nog over praten, maar we gaan niet zomaar akkoord."

Was toch een goed gesprek?

Een deel van de ergernis over de KNVB zit hem in het feit dat De Graafschap op de ochtend voor het schikkingsvoorstel binnenkwam een goed gesprek met de bond voerde over de juridische afhandeling van de degradatie van de club.
De Graafschap was het niet eens met het feit dat FC Twente haar licentie behield en dat De Graafschap daardoor een niveau lager moest spelen. 'Als je dan een goed gesprek hebt gevoerd en je krijgt een paar uur later zo'n zware strafeis binnen dan heb je het idee dat de goede sfeer van zo'n gesprek weer helemaal weg is.'
De KNVB zegt daarover: 'Het gesprek dat wij hadden met De Graafschap staat los van de straf die de aanklager heeft geëist. De aanklager werkt binnen de bond onafhankelijk en houdt geen rekening met gesprekken tussen De Graafschap en de KNVB.'