Nieuws

Vitesse T-shirt met korting voor gedupeerde PSV-fans

PSV-directeur Toon Gerbrands is niet te spreken over de compensatie die PSV-fans krijgen vanwege de afgelaste wedstrijd in Arnhem, in juli. De Eindhovenaren zouden spelen tegen het Engelse West Bromwich Albion, maar vanwege angst voor rellen ging dat duel in GelreDome niet door. © ANP
ARNHEM - PSV-directeur Toon Gerbrands is niet te spreken over de compensatie die PSV-fans krijgen vanwege de afgelaste wedstrijd in Arnhem, in juli. De Eindhovenaren zouden spelen tegen het Engelse West Bromwich Albion, maar vanwege angst voor rellen ging dat duel in GelreDome niet door.
De politie ving destijds op dat tientallen PSV-supporters, onder wie leden van de harde kern, voornemens waren om in de Arnhemse binnenstad te vechten met Vitesse-supporters. Daarop besloot loco-burgemeester Gerrie Elfrink het duel te verbieden.
De Eindhovense fans hadden wel voor de wedstrijd betaald, maar een juiste compensatie is volgens Gerbrands nog niet gevonden. Uit een Tweet van de directeur blijkt dat PSV-fans een kortingsbon voor de Vitesse-fanshop krijgen aangeboden. Ze krijgen vijftig procent korting op een artikel uit de shop.
Gerbrands vindt dat geen juiste compensatie en schrijft dat PSV bezig is een oplossing te vinden. 'Vitesse doet verder niets', voegt hij daaraan toe.
Vitesse zegt in een eerste reactie woensdag met een verklaring te komen.