Nieuws

Rattenplaag in Heelsum lijkt verleden tijd

De rattenplaag aan de Barend Ferwerdastraat in Heelsum lijkt voor een groot gedeelte voorbij. De afgelopen weken werden 162 ratten gevangen. De knaagdieren zorgden in de wijk voor een groot probleem. © Omroep Gelderland
HEELSUM - De rattenplaag aan de Barend Ferwerdastraat in Heelsum lijkt voor een groot gedeelte voorbij. De afgelopen weken werden 162 ratten gevangen. De knaagdieren zorgden in de wijk voor een groot probleem.
Daarom werd ongediertebestrijdingsbedrijf Anticimex ingeschakeld. Onder tien putdeksels in de wijk zijn grote buizen geplaatst, met elk veertien plastic staven. Zodra de sensor een rat signaleert, schieten die staven met 130 kilometer per uur naar beneden en doden de rat zo in één klap. Met succes dus.
Het systeem werd al toegepast in sommige andere landen, zoals Zweden en Denemarken, maar volgens het bedrijf is dit de eerste keer dat ze een Nederlandse wijk op deze manier rattenvrij proberen te maken.

Gesprek met gemeente

De gemeente Renkum schakelde, na klachten van buurtbewoners, het ongediertebestrijdingsbedrijf in. Anticimex wil in gesprek met de gemeente om te kijken of er nog langer samengewerkt kan worden.