Nieuws

EK-selectie kwam totaal onverwacht voor Koen Bouwman

Wielrenner Koen Bouwman is enorm verrast dat hij geselecteerd is voor het Europees kampioenschap wielrennen op 18 september in het Franse Plumélec.
CANGAS DE ONÍS - Wielrenner Koen Bouwman is enorm verrast dat hij geselecteerd is voor het Europees kampioenschap wielrennen op 18 september in het Franse Plumélec.
"De selectie voor het EK kwam totaal onverwachts, maar ben er natuurlijk erg blij mee", laat de 22-jarige wielrenner uit Ulft weten vanuit Spanje. "Gaaf om je land te vertegenwoordigen tijdens je eerste jaar als beroepswielrenner."
Bouwman is momenteel bezig met de Ronde van Spanje, waarin hij debuteert en er nu een rustdag is. "De eerste tien dagen waren pittig. We gingen met een duidelijk plan hier naartoe, Steven Kruiswijk op het podium krijgen in Madrid. Vooral de dag voor de rustdag ging het vrijwel de hele dag vol gas, wat het verlangen naar de rustdag alleen maar groter maakte."
"De eerste dagen lag mijn taak vooral op het ondersteunen van de collega's gedurende de hele etappe. In de finale met bergop aankomst waren George Bennett en Robert Gesink de mannen die tot op het einde bij Steven bleven, daardoor kon ik mij op die steile aankomsten sparen tot in hoeverre dat gaat."