Instellingen

SOS Dolfijn wil geld van de provincie om Dolfinarium Harderwijk te kunnen verlaten

Medewerkers van SOS Dolfijn onderzoekt een aangespoelde bruinvis.
De Stichting SOS Dolfijn vraagt de provincie om hulp. De organisatie heeft geld nodig, voor een verhuizing uit het Dolfinarium in Harderwijk. SOS Dolfijn wil daar namelijk weg.
HARDERWIJK - De Stichting SOS Dolfijn vraagt de provincie om hulp. De organisatie heeft geld nodig, voor een verhuizing uit het Dolfinarium in Harderwijk. SOS Dolfijn wil daar namelijk weg.
'Het belemmert onze fondsenwerving, omdat mensen denken dat we een onderdeel zijn van het commerciële amusementspark', schrijft de stichting in een brief aan de provincie. 'Ook de negatieve berichtgeving rondom het Dolfinarium heeft zijn weerslag op onze stichting.' SOS Dolfijn was van plan om te verhuizen naar Ecomare op Texel, maar dat ging vanwege gebrek aan geld niet door. 
Zie: 
Uit de brief blijkt dat de organisatie graag in Gelderland wil blijven. 'Het zou geweldig zijn als we in uw provincie ons werk kunnen voortzetten.'
SOS Dolfijn vindt dat de provincie trots mag zijn op het enige opvangcentrum voor kleine walvisachtigen in Noord-Europa. 'Als wij ons werk niet kunnen doen, worden dolfijnen hulpeloos aan hun lot overgelaten op het strand.'
De organisatie noemt in de brief aan de Provinciale Staten geen bedrag. 

Zie ook:

  • De brief van SOS Dolfijn aan Provinciale Staten van Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!