Nieuws

Onderhoud aan asfalt op de Nijenoord Allee in Wageningen

Rotonde Mansholtlaan.
Het asfalt op de Nijenoord Allee in Wageningen heeft onderhoud nodig. Daarom vinden er in de week van 6 september tussen 20:00 uur 's avonds en 06:00 uur 's ochtends werkzaamheden plaats aan de weg. Overdag is de Nijenoord Allee gewoon toegankelijk voor verkeer.
WAGENINGEN - Het asfalt op de Nijenoord Allee in Wageningen heeft onderhoud nodig. Daarom vinden er in de week van 6 september tussen 20:00 uur 's avonds en 06:00 uur 's ochtends werkzaamheden plaats aan de weg. Overdag is de Nijenoord Allee gewoon toegankelijk voor verkeer.
Het onderhoud betreft het gedeelte van de Nijenoord Allee tussen de kruising Mansholtlaan en de kruising met de Rooseveltweg/Mondriaanlaan. 'De wegvakken krijgen een nieuwe laag geluidsabsorberend asfalt en we verbeteren de bestrating bij de bushaltes', zegt wethouder Han ter Maat.
De Nijenoord Allee is een drukke weg die een belangrijke rol speelt in de bereikbaarheid van Wageningen. De gemeente gaat het wegdek functioneel onderhouden, omdat er deze winter anders gaten in het wegdek kunnen ontstaan. Dat leidt tot gevaarlijke situaties.
Aan de kruising met de Churchillweg/Bornsesteeg wordt voorlopig niets gedaan. 'Die kruising zou de komende jaren best eens anders ingericht kunnen worden, bijvoorbeeld met een ongelijkvloerse kruising voor fietsers. Het zou dus zonde zijn om daar nu geld uit te geven aan onderhoud', gaat de wethouder verder. 

Andere werkzaamheden

Deze week wordt in Wageningen ook op twee andere plekken asfalt onderhouden: het deel van de Mansholtlaan tussen de kruising met de Nijenoord Allee en de Hollandseweg en het deel van de Lawickse Allee tussen de Rooseveltweg en de Costerweg/Haagsteeg.
Ook hier worden de werkzaamheden ’s nachts uitgevoerd om de verkeersoverlast zoveel mogelijk te beperken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!