Nieuws

Muzikant Harry Sacksioni verbolgen over woekerprijzen voor tournee

LIENDEN - Meestergitarist Harry Sacksioni uit Lienden waarschuwt op Facebook voor ticketverkopers die kaartjes voor zijn voorstellingen verkopen tegen torenhoge tarieven.
Sacksioni gaat binnenkort weer op tournee. 'En direct na de aankondiging werden er op sociale media al kaartjes aangeboden door ticketverkopers die er een slaatje uit proberen te slaan', schrijft de gitarist. `Koop niet via Topticketshop!', waarschuwt Sacksioni.
Een kaartje voor de voorstelling in het Chassé theater in Breda kost daar 49 euro terwijl het aan de kassa van het theater maar de helft kost.
Volgens Sacksioni is er weinig aan de verkoop te doen. `Als iemand kaartjes bij het theater koopt en ze duurder doorverkoopt mag dat. Ik kan mensen alleen maar waarschuwen en dat doe ik dus', zegt hij op Facebook.

Officieel is het niet verboden

Dat de ticketbureaus de kaarten opkopen en voor hogere prijzen verkopen, is juridisch gezien niet verboden zegt Rob van Dongen, advocaat in de media- en entertainmentsector. 'Het is wel erg onwenselijk. Die bureaus werken vaak met stromannen, waardoor ze veel kaarten kunnen opkopen en vervolgens duurder kunnen verkopen. En daarmee lopen artiesten het risico dat de zaal leeg is, of er alleen mensen met een dikke portemonnee zitten'.