Nieuws

Tighadouini keert terug naar Vitesse

Adnane Tighadouini gaat weer voetballen bij Vitesse. De buitenspeler speelt op dit moment bij Malaga CF in Spanje, maar wordt een jaar verhuurd aan de Arnhemmers. De handtekening is nog niet gezet, maar dat zal dinsdag of woensdag gebeuren, zo meldt zijn zaakwaarnemer. © ANP
ARNHEM - Adnane Tighadouini gaat weer voetballen bij Vitesse. De buitenspeler speelt op dit moment bij Malaga CF in Spanje, maar wordt een jaar verhuurd aan de Arnhemmers. De handtekening is nog niet gezet, maar dat zal dinsdag of woensdag gebeuren, zo meldt zijn zaakwaarnemer.
Tighadouini is een speler die bij Vitesse werd opgeleid. De voetballer brak uiteindelijk nooit door bij de Arnhemmers en werd vervolgens verhuurd aan Volendam en Cambuur. Daarna tekende de vleugelspeler een contract bij NAC Breda, waar hij een heel goed seizoen draaide.

Foto: Omroep Gelderland
In Breda verdiende hij vervolgens een transfer naar Malaga, maar daar kwam Tighadouini niet echt uit de verf. Hij werd verhuurd aan het Turkse Kayserispor.
Nu keert hij dus weer terug in Arnhem. 'Bij Malaga zat hij op een dood spoor. Dit is het beste voor alle partijen', meldt zaakwaarnemer Hakim Slimani.
Vitesse zal blij zijn met zijn komst, want op de vleugels kunnen de Arnhemmers nog wel wat extra mensen gebruiken. Op dit moment kunnen alleen Mitchell van Bergen (17 jaar), Nathan en Milot Rashica daar spelen. Navarone Foor kan daar ook uit de voeten, maar zijn sterkste positie is op het middenveld.

Eigen jeugd keert terug

Vitesse is dit jaar voornamelijk bezig met het terughalen van de eigen jeugd. Eerder keerde ook Ricky van Wolfswinkel al terug uit Spanje naar zijn oude club Vitesse. Tighadouini volgt dus ook die weg.

Optie tot koop

Directeur Joost de Wit is blij met de aanstaande transfer van Tighadouini. 'We kennen hem vanuit de jeugd, dus we weten wat we binnen halen. Hij brengt veel energie en kan op diverse posities uit de voeten. Daarom zien we hem er graag bij.' De directeur laat ook weten dat er een optie tot koop wordt bedongen. 'Ja, als hij zich sterk ontwikkelt willen we wel de mogelijkheid hebben om door te kunnen pakken.'