Nieuws

Terugkijken: de huldiging van Gelderse sporthelden Jelle en Elis

Het was deze vrijdagavond de avond van Elis Ligtlee uit Eerbeek en Jelle van Gorkom uit Lichtenvoorde. De twee sporters wonnen een dikverdiende medaille op de Olympische Spelen in Rio en werden daarom gehuldigd in de hun woonplaats. © Omroep Gelderland
EERBEEK - Het was deze vrijdagavond de avond van Elis Ligtlee uit Eerbeek en Jelle van Gorkom uit Lichtenvoorde. De twee sporters wonnen een dikverdiende medaille op de Olympische Spelen in Rio en werden daarom gehuldigd in de hun woonplaats.
Een samenvatting van de huldigingen van Elis en Jelle. Zowel de Veluwe als de Achterhoek pakten flink uit. In het inmiddels gesloten liveblog is de hele avond rustig terug te lezen. 

Elis in Eerbeek

In een karavaan van auto's, met wielrenners in haar kielzog, trok wielrenster Elis richting het plein waar de burgemeester van Brummen haar zou huldigen. Als grote verrassing kreeg de sportster daar te horen dat er een plein naar haar vernoemd gaat worden: het Elis Ligtleeplein. Het plein moet nog gebouwd worden, maar dat mag de pret niet drukken.
En zo zag die karavaan er uit: 
Eenmaal in Eerbeek nam Elis uitgebreid de tijd voor haar fans. Ze kreeg van een gladiolenkweekster een bos prachtige gladiolen die háár naam dragen. 
Een interview met de twee sporters nadat ze gehuldigd waren: 

Jelle in Lichtenvoorde

Bij Jelle liep het hele dorp uit om de BMX'er te eren. Hij won een zilveren plak op de Spelen en dat werd eerder al goed gevierd in de lokale kroeg.
Nu was het de beurt aan de vrienden van Jelle om hem in woonplaats in het zonnetje te zetten, onder toeziend oog van alle andere Lichtenvoorders. Op de stoel van de Achterhoekse grootheid Tante Rikie werd hij richting het podium gedragen. 
Daarna was de huldiging en vervolgens was er tijd voor de fans. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!