Nieuws

Wilco Kelderman tweede in Poitou-Charentes

Wilco Kelderman uit Barneveld is als tweede geëindigd in de Tour du Poitou-Charentes. De Nederlandse wielrenner van Team LottoNL-Jumbo moest in het algemeen klassement de Fransman Sylvain Chavanel voor laten gaan. © ANP
BARNEVELD - Wilco Kelderman uit Barneveld is als tweede geëindigd in de Tour du Poitou-Charentes. De Nederlandse wielrenner van Team LottoNL-Jumbo moest in het algemeen klassement de Fransman Sylvain Chavanel voor laten gaan.
Chavanel won donderdag de individuele tijdrit met een halve minuut voorsprong op Kelderman en de Portugees Nelson Oliveira. In de vijfde en laatste etappe veranderde vrijdag weinig meer in de eindrangschikking
Na een rit over 171,3 kilometer van Thouars naar Poitiers was Sonny Colbrelli de snelste in de eindsprint van een omvangrijke eerste groep. De Italiaan bleef de Brit Ben Swift en de Fransman Romain Feillu voor.
Kelderman was in de strijd om de dagprijs ook de beste Nederlander, vijftiende net vóór Sam Oomen. Hij bleef ook aanvoerder van het jongerenklassement.