Nieuws

Bewijs onvoldoende: drietal niet langer verdacht van brandstichting bakkerij Ulft

Na de verwoestende brand in een bakkerij in Ulft vorig jaar pakte de politie meerdere verdachten op. Vrijdag werd bekend dat justitie hun zaak laat vallen. Er is niet genoeg bewijs.
ULFT - Na de verwoestende brand in een bakkerij in Ulft vorig jaar pakte de politie meerdere verdachten op. Vrijdag werd bekend dat justitie hun zaak laat vallen. Er is niet genoeg bewijs.
In september werden een Turkse bakkerij en een bovengelegen woonhuis aan de Deken Nijkampstraat verwoest, toen een felle brand uitbrak. Al snel werd duidelijk dat het vuur was aangestoken. Opsporing Verzocht besteedde uitgebreid aandacht aan de zaak en er liep een groot politie-onderzoek. 
Uiteindelijk werden drie mannen aangehouden: een 21-jarige Doetinchemmer en twee mannen (29 en 25) uit Oude IJsselstreek. Ze werden na enige tijd weer op vrije voeten gesteld maar bleven verdachten.
Toch is justitie er niet in geslaagd genoeg bewijs te verzamelen om de verdachtmaking hard te krijgen. En daarom zijn de zaken geseponeerd, wat betekent dat de mannen niet meer vervolgd worden. 

Zie ook: Alles over de brand in de bakkerij in Ulft

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!