Nieuws

Primeur met bushokje 'kuifje' in Culemborg

CULEMBORG - De gemeente Culemborg heeft de primeur. Daar worden vandaag de eerste zeven spiksplinternieuwe abri's geplaatst. De bushokjes zijn ontwikkeld door het bedrijf OFN in Buren.
Woordvoerder Sylvia de Zeeuw: 'Het is een wereldprimeur. Nog nergens ter wereld staan deze nieuwe abri's. Sterker nog, tot afgelopen vrijdag hebben we er nog aan gewerkt. In Houten hadden we vorig jaar op een vakbeurs al wel het prototype staan'.
Het bushokje heeft de naam Cresta gekregen. De naam is de vertaling voor het ‘kuifje’ waar de abri aan te herkennen is. Volgens Sylvia de Zeeuw is het bushokje mooi, ruim, transparant en energiezuinig door speciale ledverlichting. Of ie ook hufterproof is? De Zeeuw: 'Alles kan natuurlijk kapot maar dit zijn echt hele mooie, schone bushokjes, dus we verwachten dat het zo blijft'.
Overigens zijn er nog geen andere gemeenten die de bushokjes hebben besteld, wel lopen er aanbestedingen. Wethouder Huub van Oorschot plaatst maandag samen met OFN-directeur Henk Baars de eerste abri in Culemborg.